“Al ruim 150 jaar is van Ouds ’t Nest een begrip in Rijswijk. Het begon ooit als een bruincafé wat later is uitgebreid met een restaurant. Beide elementen vindt u nog altijd terug in van Ouds ’t Nest.”

Welkom bij Herberg van Ouds't Nest

Het is ruim 150 jaar geleden dat de heer J Th. Verlaan een café begon aan de Van Vredenburchweg, toen nog Zandweg geheten. Na vele eigenaren was het in 2014 de beurt aan Esmeralda en Robin om het stokje over te nemen. Zij zijn sinds 1 juli 2014 de trotse eigenaren van Van Ouds ’t Nest.”

1867

Opening

Op 28 september 1867 begon de heer J. Th. Verlaan aan de Van Vredenburchweg (toen nog Zandweg genaamd), een cafe dat volgens een oud koop-contract “Het Horen-torren-Nest” heette, zoals misschien enkele oude Rijswijkers en Westlanders zich nog wel kunnen herinneren. Later werd die naam veranderd in “Stations Koffiehuis De Bijenkorf”.
1989

verloop der jaren

De eerste J. Th. Verlaan werd na 48 jaar opgevolgd door zijn zoon, H. Verlaan, en deze na nog eens veertig jaar door zijn zoon, weer een J. Th. Verlaan dus, die het 12 jaar volhield. Daarna hebben Theo Heijnen en zijn vrouw Jopie ‘t Nest een aantal jaren gerund. Na nog een aantal verschillende eigenaren is het in 1989 door Paul Smit overgenomen.
2014

Overnamen

Op 1 juli 2014 zijn Esmeralda en Robin de trotse eigenaren geworden van Van Ouds ’t Nest. Na een flinke opknapbeurt waarbij de eetzaal en keuken zijn aangepakt opende het Oude Nest op 4 juli weer haar deuren. In april 2016 zijn het terras en de tuin ook opgeknapt. Ondanks de veranderingen heeft van Ouds ’t Nest altijd haar authentieke karakter behouden. U kunt nog altijd heerlijk dineren in het restaurant, of rustig een biertje drinken in het bruincafé.

Esmeralda en Robin

Esmeralda en Robin hebben jarenlang ervaring opgedaan in de Rijswijkse horeca. Beide zijn zij zeer bekende gezichten op dit toneel en hun talent en liefde voor het vak is enorm. Dit zie je ook terug in hoe zij Van Ouds ’t Nest runnen. Ze wilde de sfeer en beleving van deze prachtige, authentieke locatie behouden maar dit ook in een nieuw jasje steken. Ze brachten de frisse wind die het nodig had en hebben Van ouds ’t Nest weer helemaal op de kaart gezet. Kom langs en ervaar het zelf.

Neem een kijkje in ons restaurant

Dit zal sluiten in 0 seconden